2019. december 31., kedd

RUSZTIKUS OLASZ TÉLI TÖK! RITKA! 4DB MAG! - Jelenlegi ára: 400 Ft

RUSZTIKUS OLASZ TÉLI TÖK
RENDKÍVÜL DEKORATÍV!
Ez a nagyon régi rusztikus tökfajta Velence közeléből származik, egyedi alakú és különleges mélykék-zöld színű, rusztikus felületű. Húsa édes, mély narancssárga, kiváló minőségű, A-vitaminban gazdag, valamint ásványi sókat (kalcium és foszfor) is tartalmaz. Olaszországban népszerű zöldség például piték töltésére, sült tökként, gnocchi-hoz vagy raviolihoz is.
A kert egy napos, de viszonylag szélmentes pontját válasszuk ki számára. Kedveli a jó vízelvezetésű, humuszban gazdag talajt, a tök növekedési ideje alatt igényli az öntözést.
Csíráztatáskor fontos az egyenletes meleg és nedvesség biztosítása, a palántát júniusban érdemes kiültetni, így a fagyok egészen biztosan elkerülhetőek. Kiültetéskor vegyük körbe egy fekete fóliával, ami megakadályozza a gyomok fejlődését, emellett segíti az érést és tisztán is tartja a tököt.
Az olasz téli tököt az első fagy előtt le kell szedni, ez megfelelő nyári időjárás esetén akár augusztus-szeptember környékén esedékes lehet, árulkodó jel, hogy a tök szára elkezd száradni, ez annak a jele, hogy megérett. Nem szabad korábban leszedni, mert az kevesebb ízt és rövidebb tárolhatóságot jelent.
Hónapokig is tárolható, leszedés után 15 napig meleg, száraz helyen, majd hűvös, de szintén száraz fagyvédett helyen.
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!

Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2020-01-20 22:52 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése